Publikumsguide / spectators guide (norwegian only)

Velkommen til PCS Open 2020!
For 5.år på rad arrangerer vi PCS Open i september. Det forventes opptil 90 deltakere fra hele landet.

Banen og spillets gang
Turneringen spilles på en bane på 20 hull som er oppjustert noe i forhold til standardbanen. Første runde starter torsdag kl 10:00. Alle spillere starter på hull 1, inndelt i grupper på 3-4 spillere. Gruppene starter med 15min mellomrom. Vi regner med at det vil ta mellom 3 og 4 timer å fullføre runden. Samme tidsskjema på fredag, og da starter de som ligger dårligst an etter første runde kl 10:00, og de beste kommer mot slutten. På lørdag starter vi kl 09:00, og de beste forventes å gå ut ca kl 14:00.

Resultater hull for hull kan følges live her:
https://discgolfmetrix.com/1359038

Følg også vår event på Facebook: «PCS Open 2020»

Kort om frisbeegolf (diskgolf)
Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste hull.

Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige frisbeer. Disse kalles ofte for en disk og man bruker ulike disker til ulike kast. Noen disker går lengre enn andre men er vanskligere å kontrollere. Noen går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med.

Banene kan ha ulike hinder som ”Mandatory” (mando) og ”OB”. Disse kan være kunstige hindre som er laget enten for å gjøre banen vanskeligere eller så er de der av sikkerhetsmessige årsaker. ”OB” = Out of bounds (utenfor banen). Disken spilles fra der den sist var innenfor banen eller fra forrige utkaststed. Ett straffekast tildeles. Mando angir at du må kaste til høyre, venstre eller mellom et hinder (tre, lyktestolpe o.l). Hvis du bommer på dette så blir neste utkast fra en dropzone eller fra forrige utkaststed, og ett straffekast tildeles.

Estimert tidsskjema

Torsdag 17.09 og fredag 18.09
10:00: Start første gruppe
ca 15:00: Start siste gruppe
ca 18:30: Ferdig siste gruppe


Lørdag 19.09
09:00: Start første gruppe
ca 14:00: Start ledergruppe (de beste spillerne starter til slutt)

Premieutdeling etter siste gruppe er ferdig. Ca kl 18:00.

NB: Det vil kunne bli endringer i tidsskjema i løpet av turneringen.

Parkering
Det vil bli trangt for å parkere rundt banen, så vi oppfordrer til å parkere andre steder. Det er muligheter for parkering både på Øverås grusbane og Ljosvang.

Kiosksalg
Det blir kiosksalg fra Låven hele dagen. Vi selger brus, sjokolade, potetgull, snacks, kaffe, pølser og varm mat.

Oppførsel på banen
Det er fritt frem for publikum å følge spillerne ute på banen. Det kan være litt vanskelig å bevege seg på tvers av hullene uten å gå i veien for noen, så vi oppfordrer til å følge etter en gruppe for å kunne se flere av hullene. Man kan naturligvis skifte til en annen gruppe hvis det passer seg sånn. Noen regler for publikum ute på banen:

-Vær helt stille når folk skal kaste og forberede seg til et kast. Telefoner skal settes på lydløs.

-Gå alltid bak alle spillerne i gruppa.

-Om du står i synsfeltet til en spiller, må du stå i ro når spilleren skal kaste.

-Stå aldri rett bak kurven under putting. Flytt deg i så fall til siden, slik at du ikke står direkte i synsfeltet til spilleren som putter.

-Vær oppmerksom på fare for flygende disker! Hvis du hører at det ropes «Fore!» er det fordi noen har kastet en disk som kan være i fare for å treffe folk.

-Fotografering og filming er tillatt, men det forutsetter at det ikke er til sjenanse for de som spiller.

-Frisbeegolf er en konsentrasjonsidrett, og ikke alle liker å snakke under runden. Vi oppfordrer derfor ikke til å snakke for mye uoppfordret til spillerne under runden. Spesielt ikke om resultater og hvor godt/dårlig man spiller.

Vi sees på banen!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on email